fbpx

Čapovanie piva do PET fliaš

Situácia na trhu s pivom sa výrazne zmenila.

Zásoby fľaškového piva z väčších či menších českých pivovarov sa míňajú alebo minuli. Nasledujúca dodávka je v nedohľadne. Dostatok ale je, kvalitného sudového piva zo slovenských minipivovarov, ktoré bolo určené pre bratislavské podniky. Tie, ako vieme sú všetky zatvorené.

Jediná cesta, ako dostať pivo zo sudov v pivovaroch na váš stôl je, buď kúpiť si pivo priamo v pivovare vo fľašiach , alebo využiť službu niektorej z pivoték, v ktorých sa sústreďujú pivá viacerých značiek. Ponúkame Vám čapovanie sudového remeselného piva do pet fliaš, vo vysokej kvalite, protitlakom v ochrannej atmosfére pivoplynu. Je to zjednodušená technológia, ktorou sa plnia fľaše v pivovare. U nás v pivotéke More piva,  popri stálej ponuke flaškového remeselného piva, budeme maťna výber z viacerých druhov sudového piva na priame čapovanie.

Zároveň ponúkame ekologickú cestu. Originálne pivné pet fľaše sú dostatočne pevné na opakované použitie. Doteraz bola pet fľaša k zakúpenému pivu zadarmo. Od dnes je fľaša za 1 Euro a na každý liter čapovaného piva 1 Euro zľava. Nie, nechceme zarábať na petkách, práve naopak. Chceme vás povzbudiť k tomu, aby ste si nosili umyté petky späť na opätovné naplnenie. Nebudeme ich vykupovať. Každý pivár je v umývaní fliaš inak náročný. Skrátka, ako si ich umyjete, tak čisté ich budete mať. Vyplachujte fľaše hneď po vyprázdnení, nie až na druhý deň. Jedno, čo vám môžem odporučiť je, aby ste používali iné petky na ležiaky a iné na ejly. Petka po poriadnej Ipe voní ešte mesiac po umytí. Ležiaky sú vôňou striedme. Zašlé pachy silnej citry im neprospievajú.

Prichádza jar, na ktorú sme sa všetci tešili. Teraz môžeme zabudnúť na posedenie na terasách, zaliatych slnkom s plnými kríglami na stoloch v kruhu priateľov. Skvelé pivo si teraz môžeme vychutnať doma, či osamote niekde v prírode. Každopádne to nie je dôvod na znižovanie svojich nárokov na kvalitu piva.

Užime si plnosť chute výborných slovenských pív, aj v týchto ťažkých časoch.